Den ständiga kampen om sockret
Ja, förr hette det att man inte ska äta så mycket godis för då får man hål i tänderna. Nu finns socker i PRECIS ALLTING!! Vi försöker så gott vi kan att släppa in så lite socker som möjligt i köket. Till exempel så:
* 1 gång i veckan har vi tillsammans med mjukt bröd skorpor till mellanmål och frukost. Tidigare fick barnen ta tre st men nu har vi minskat det till två st.
* Vi har inte ketchup till lunchen så mycket längre. Tidigare ställde vi fram ketchup så fort det var något pastarätt, men nu har vi ketchup enbart till köttfärssåsen, korv och köttbullar (om det inte är potatis & brunsås då förstås)
* Ibland så blandar vi ut pannkakssylten med osockrade bär.
* Ingen oboy eller annan färdig dryck till frukost, utan 1 gång i veckan gör jag egen varm choklad, på så vis kan man bättre kontrollera sockermängden.
* Börjat kolla över ingredienserna i brödet vi beställer (man kan inte se innehållet när man beställer.) Jag har gjort en lista över vilka bröd som innehåller så lite socker som möjligt och så mycket kostfibrer som möjligt. Tyvärr så dominerar bröden med mycket sockerinnehåll..
Kampen fortsätter.. :)
/Christina