Försenad hemkunskap

Idag, fredag v. 8, skulle första hemkunskapslektionen bära av men eftersom jag ligger hemma och är sjuk så flyttas den fram till v. 10. Nästa vecka blir det ingen på grund av att det krockar med matrådet.

Appråpå matrådet. Något som ni vill ta upp? Skriv en kommentar:)

Tips om en bra hemsida

---------> HÄR <--------- har ni en hemsida som jag tycker att både stora och små ska besöka. Aldrig för sent för en tankeställare:) Gör testet, tar bara cirka 5 minuter.

Tänk grönt!

Våra kemister

Tre flickor från 6:an fick vara i köket och experimentera lite grann.. Det kokades rödkål med tvål och allt möjligt. Och mycket riktigt ändrades färgen...








Våra duktiga kemister- Johanna, Rebecka & Sofie:)

Flickorna har fått lov av sina föräldrar att vara med på bild.

Kategorier..

Som ni ser till vänster så har jag gjort lite olika kategorier, så att ni snabbare kan hitta tidigare inlägg. Kommer fler kategorier så småningom:)

/Christina

Den ständiga kampen om sockret

Ja, förr hette det att man inte ska äta så mycket godis för då får man hål i tänderna. Nu finns socker i PRECIS ALLTING!! Vi försöker så gott vi kan att släppa in så lite socker som möjligt i köket. Till exempel så:

* 1 gång i veckan har vi tillsammans med mjukt bröd skorpor till mellanmål och frukost. Tidigare fick barnen ta tre st men nu har vi minskat det till två st.

* Vi har inte ketchup till lunchen så mycket längre. Tidigare ställde vi fram ketchup så fort det var något pastarätt, men nu har vi ketchup enbart till köttfärssåsen, korv och köttbullar (om det inte är potatis & brunsås då förstås)

* Ibland så blandar vi ut pannkakssylten med osockrade bär.


* Ingen oboy eller annan färdig dryck till frukost, utan 1 gång i veckan gör jag egen varm choklad, på så vis kan man bättre kontrollera sockermängden.

* Börjat kolla över ingredienserna i brödet vi beställer (man kan inte se innehållet när man beställer.) Jag har gjort en lista över vilka bröd som innehåller så lite socker som möjligt och så mycket kostfibrer som möjligt. Tyvärr så dominerar bröden med mycket sockerinnehåll..

Kampen fortsätter.. :)




/Christina


Ny på jobbet..

Detta har jag varit på väg att skriva länge men glömt av det hela tiden. Vi har sen några månader tillbaka fått en till medarbetare i köket- Jänny. Så alla som tror att vi fått en vikarie- det har vi alltså inte. Jänny arbetar här varje måndag och onsdag med mig istället för Emelie som då är nere på Gjutegården och lagar mat till dom små.


Kvarglömda kläder..

Jag har för ett tag sen lagt en lapp i personalens fack, men skriver även en liten påminnelse här också:

Efter sportlovet slängs alla kvarglömda kläder som ligger i bambas entré. Så ta gärna en titt för det ligger kvar en massa kläder... Synd att dom ska försvinna!

Miljö

Alla som känner mig vet att jag är en riktig miljökämpe (försöker så gott jag kan i alla fall) och det har länge plågat mig (och mina tjejer i köket) att vi inte har någon form av källsortering här på skolan. Jag vet att allt kostar pengar- hur ska man ha kunnat undgå det??? Men jag är i ärlighetens namn trött på att höra att det inte finns några pengar till att vara miljövänlig, för enligt mig är det en självklarhet, ett krav på oss alla.

Tänk på miljön. Tänk på barnen som ska växa upp i denna värld.

För några veckor sedan pratade jag med Marianne, vår rektor, om att jag var sugen på att höra med Renova hur mycket mer vi skulle få betala om vi tog bort ett av våra två kärl (där vi slänger ALLT i) och ersätta det med ett wellpapp kärl.
Summan av kardemumman blev att vi har nu tagit bort ett av våra blandkärl, har nu ett kärl där vi enbart slänger wellpapp i och vi sparar ungefär 3000-4000:- om året!

Viktigt att kolla upp saker och ting innan man säger att "det finns inga pengar till det..."

Och något annat som eleverna och lärarna här på Hultskolan ska ha STOR credit för är att varje vecka turas klasserna om att samla in papper från alla vrår på skolan och åker ner och slänger dessa i återvinningsstationen nere vid Gyllene Korven. BRA initiativ!



/Christina

RSS 2.0